Андрићград Вас позива на промоцију књиге „Једро наде“ аутора Николе Маловића, добитника многих награда за своје стваралаштво као што су „Борислав Пекић“, „Лаза Костић“, потом „Мајсторско писмо“ (за животно дјело), „Лазар Комарчић“ и Октобарску награду града Херцег Новог – добио је за роман Лутајући Бокељ (Лагуна, 2007, 2008, 2009, 2010, 2013). Лауреат је три престижне српске књижевне награде: Борисав Станковић, Печат времена и Бранко Ћопић.

Радња овог романа прати Николу Смекију, амбициозног модног индустријалца из Барија, који се на позив градоначелнице враћа у Пераст, град својих предака, да би поново покренуо и оживео традиционалну производњу морнарских мајица.

Једро наде“ је роман о историјском развитку морнарске мајице која је на Медитерану много више од елементарног комада гардеробе. Плаво-беле пруге су јединица стила свеприсутног поморског култа, модни мит, али и оличење сексуалности. На приморју је свако ко носи пругастоплаву мајицу ходајућа авантура…

Промоција ће се одржати у сриједу, 18. новембра 2015. године у 18:00 часова у просторијама књижаре „Или-или“ у Андрићграду.

Добродошли.