ОД ПРОЉЕЋА НОВА СЕРИЈА „ФАЗОНА И ФОРА“

Радивој „Раша“ Попов, дјечији писац, дугогодишњи телевизијски новинар, упамћен као својеврсна звијезда некадашње дјечије телевизијске емисије „Фазони и форе“, у препуној великој сали биоскопа „Доли Бел“ у Андрићграду дружио се са ученицима првих и других разреда Основне школе „Вук Караџић“ из Вишеграда.

Популарни Раша је, својим наспутом, показао завидну виталност, читајући малишанима своје старе и најновије шаљиве дјечије пјесме, причајући им разне догодовштине и поучне приче и бајке.

-И у 82-гој години ја сам уз децу и са децом, истиче Попов.

Он је подсјетио на велику популарност дјечије телевизијске емисије „Фазони и Форе“, која је оставила дубок траг на бројне генерације најмлађих широм предратне Југославије.

- Након пуних 30 година од емитовања ове популарне дечије емисије, ове године нас је поново окупио идејни творац, песник Љубивоје Ршумовић, након чега је почело снимање новог серијала „Фазона и Фора“, чија монтажа је најављена за зиму, а емитовање на пролеће, најавио је Попов.

Он је поручио најмлађима да слушају своје родитеље, а родитељима да са дјецом лијепо поступају и да их не туку.

- То је једноставна тајна породичне среће, поручио је Раша Попов, након дружења са вишеградским малишанима у Андрићграду, поводом Дјечије недеље.

Славко Хелета