У Андрићграду је вечерас одржан концерт „Пјесмом кроз Европу“, у извођењу солисте Александре Комленовић, а уз клавирску пратњу Вељка Мастила.

Солиста Александра Комленовић рекла је Срни да је на овом концерту извела 13 композиција на седам различитих језика, те одатле и назив концерта „Пјесмом кроз Европу“.

Први концерт са овим репертоаром извели смо у Фочи и планирамо проширити овај концерт и на сусједне градове“, истакла је Комленовићева.

Специјални гост овог концерта био је професор гитаре Душан Мирков из Крагујевца који је на позив Александре Комленовић дошао на концерт.

Изузетно ми је драго што сам вечерас био гост у овом граду, који је у мени изазвао велико одушевљење јер сам овдје први пут“, рекао је Мирков.

Предсједник Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Вишеград Данка Митровић рекла је да ово друштво у склопу свог редовног годишњег програма, у сарадњи са Андрићградом, организује концерт са значајним гостима из сусједне општине Фоча.

Сигурни смо да је публика уживала у овом неуобичајеном концерту, а то су показали бројни аплаузи наших суграђана“, рекла је Митровићева.

Митровићева је најавила да ће у скоријој будућности у организацији вишеградске „Просвјете“ бити одржана јавна трибина под називом „Зашто су српске колијевке пусте?“ у форми научног скупа, на коме ће бити разматран проблем „бијеле куге“ међу српским народом.

Александра Комленовић своју музичку каријеру започела је у Основној музичкој школи у Фочи на одсјеку за клавир, након чега се усавршавала на Музичкој академији у Источном Сарајеву на одсјеку за соло пјевање, а потом и на мастер студијама гдје је стекла звање мастера соло пјевања.

Организатори овог концерта су вишеградско Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ и Андрићград.

СРНА – Јована Боровчанин