У храму Светог цара Лазара у Андрићграду одржан је концерт световне и духовне музике Хора за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Диригент хора Раде Радовић рекао је да је повод доласка представљање хорске музике, те да је програм представљен у два дијела.

„На почетку су биле духовне пјесме из православне богослужбене традиције и музике из 15. вијека, а у другом дијелу су извођене световне пјесме – Мокрањца, Големовића, Леонтовића и Величковића“, навео је Радовић.

Свештеник Средоје Андрић рекао је да је изузетна част што је хор за музику и појање дошао у Андрићград у храм Светог цара Лазара.

„Сам амбијент и мјесто на којем се црква налази дају велики допринос да се Андрићград афирмише културно и духовно и тако ћемо наставити и у наредном периоду“, истакао је Андрић.

Хор за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву учествовао је на богослужењима у многобројним црквама и манастирима, наступао на интернационалним хорским и музичким фестивалима, а добитник је и бројних награда и признања.