Другог и трећег дана Васкрса у Андрићграду је предвиђено гостовање позоришта из Крушевца са две представе.

Другог дана Васкрса, 13. априла, публика ће имати прилику да погледа позоришну представу „Женски разговори“ по мотивима Душка Радовића.

Трећег дана Васкрса, 14. априла, публика ће на Византијском тргу моћи уживати у представи „Жене српских средњовековних владара“ позоришно-историјско дело наставнице српског језика Тијане Миленковић. Представа почиње у 20:00 часова.

Улаз на обје представе је бесплатан.

Представа „Женски разговори“ по мотивима Душка Радовића.

Професорке крушевачке Основне школе „Јован Поповић“ осмелиле су се на необичан подухват – осмислиле су и режирале представу „Женски разговори“, по текстовима Душка Радовића. Своје свакодневне улоге мајки, домаћица, учитељица и наставница допуниле су сада новим – глумачким.

Своје лекције о животу желе да поделе са публиком.

Радња овог поетског кабареа смештена је у амбијент кафане, која се, како би другачије, зове „Велики одмор“.

Ова представа на нов и другачији начин брани част професорске професије и показује да у нашим школама није замро дух истинске креативности и радозналости. Оне доказују да и наставници могу и морају да науче нешто ново.

Представа Жене српских средњовековних владара

Позоришно-историјско дело наставнице српског језика Тијане Миленковић, која потписује и режију, има за циљ да публици представи све жене владарке српских дворова којима историја у уџбеницима није довољно посветила пажње.

О овим женама се заиста недовољно зна и зато је добро погледати представу како би сте иоле стекли слику о томе какве су животе оне водиле. Представом величамо православље, наш Крушевац, тако да се надамо да ће публика бити одушевљена и да ћемо успети у томе да им приближимо ту тематику. Представа је едукативног карактера, освежиће вам памћење, а и упознати са неким новим подацима из историје које можда нисте знали.