На Византијском тргу у Андрићграду одиграна је позоришна представа „Жене српских средњовјековних владара“ у којој су учествовали наставници Основне школе „Јован Поповић“ из Крушевца.

Директор ове Основне школе Снежана Стефановић Милановић рекла је да је била велика жеља наставника да дођу у Андрићград и да се представе овдашњој публици.

Она је истакла да је идеја била да се прикаже један период живота у Србији гдје су жене биле, не само супруге, него и владари, те су писале историју уз своје мужеве.

„Обухватили смо два века овом причом, што је било веома захтевно, јер има много историјских чињеница“, закључила је Милановићева.

Менаџер Андрићграда Ђорђије Шипчић рекао је да је ово изузетно добра прилика да се Вишеграђани упознају са позориштем и представама.

„Дуго времена у Вишеграду није приказана ниједна позоришна представа, а данас имамо предиван амбијент и мјесто у Андрићграду да ове представе прикажемо“, истакао је Шипчић.

Он је рекао да се представа изузетно добро уклопила у амбијент, јер су трг и архитектура из периода на који се представа односи.

Шипчић је најавио да ће и у наредном периоду бити приказиване позоришне представе и организовани бројни концерти и фестивали.

СРНА / Јована Боровчанин