3D РЕВОЛУЦИЈА У АНДРИЋГРАДУ

Пратећи напредак свјетске филмске продукције и технологије, у мултиплексу “Доли Бел’’ биће отворен први 3D биоскоп у источном дијелу Републике Српске. Филмска „тродимензионална револуција” у Андрићграду започеће приказивањем филма „Осветници 2″.

Свечана премијера заказана је за 29. април у 20 часова.

Сала мултиплекса “Доли Бел” већ је опремљена врхунском дигиталном техником за 3D пројекције. Јединствена је по томе што посједује тренутно најбоље 3D XPAND трансмитере који у комбинацији са Christie дигиталним пројектором и XPAND 3D наочарима постиже апсолутну задивљујућу репродукцију боје и најувјерљивији утисак треће димензије.

Најсавременији Dolby Digital Surround систем професионално је оптимизован како би публици обезбиједио нови ниво звука. Не само да ће публика гледати филм, већ ће бити потпуно уживљени у акцију на платну.

3D опрема која се користи у Мултиплексу “Доли Бел” је званични партнер Канског филмског фестивал и Филмског фестивала у Венецији.

Иначе, 3D слика се односи на начине на које наше очи и мозак стварају утисак постојања треће димензије. Људске очи се налазе у растојању од око 50 мм, према томе свако око види мало другачији дио свијета. Двије веома сличне слике долазе до мозга, стварајући одређени диспаритет. Он, у суштини, представља трећу димензију коју пројектује наш мозак усљед добијања двије различите перспективе исте ствари. Управо је овај ефекат оно што модерна 3D технологија покушава да оствари кроз дистибуирање различитих секвенци ка оба људска ока.

На репертоару биоскопа заступљени су филмови водећих америчких компанија, филмови независне и домаће продукције. По актуелности, квалитету и броју пројекција иде се у корак са најразвијенијим свјетским центрима.

iscra.co / Горица Ћећез