Управа Андрићграда је, поводом предстојећег хришћанског празника Васкрса, донирала 600 јаја корисницама Јавне установе Дом за лица са инвалидитетом у Вишеграду.

Директор Дома Зоран Васиљевић рекао је Срни да су представници Андрићграда, заједно са вишеградским пјесником Божидаром Шкобићем, обезбиједили ову донацију корисницима установе да би празник који долази прославили онако како и доликује.

„Ово је за нас значајна донација, као и свака друга, јер је ријеч о тешкој дјелатности, збрињавања дјеце ометене у развоју, а једина смо установа оваквог типа у БиХ“, каже Васиљевић.

Он додаје да је ова установа протеклих десет година успјела да послује позитивно и да оствари добре финансијске резултате, без обзира на потешкоће са којима се сусрећу, а ријеч је о лошој наплати потраживања, која тренутно износе око 800.000 КМ.

„Наставићемо и даље да квалитетно пружамо услуге нашим корисницама и да стварамо још боље услове за рад и живот корисника“, рекао је Васиљевић.

Менаџер Андрићграда Ђорђије Шипчић каже да је ово знак пажње Андрићграда, с циљем да и корисници ове установе обиљеже највећи хришћански празник Васкрс на традиционалан начин, фарбањем јаја и уз дружење.

Шипчић је изразио наду да ће овај гест подстаћи и остале људе да се укључе и помогну овој установи, те напоменуо да ће Андрићград наставити да пружа помоћ онима којима је најпотребнија.

СРНА – Јована Боровчанин