Прошле године 200.000 гостију, ове – четврт милиона

Од почетка изградње Андрићграда до данас путем ангажовања локалних добављача и извођача у привреду општине Вишеград пласирано је 13 милиона КМ, потврдио је Срни менаџер Андрићграда Ђорђије Шипчић.

Он је истакао да су се сва улагања у Андрићград вратила на више начина, а највише покретањем туризма и запошљавањем радника у овом комплексу.

„У Андрићграду тренутно је запослено стотињак радника, а када буде све завршено очекујемо још већи број запослених у овом туристичком комплексу“, каже Шипчић.

Он је рекао да је на Сајму туризма у Београду показано велико интересовање за Андрићград и да се јављају многе ангенције из свих дијелова свијета, те да се већ склапају аранжмани за долазак у Андрићград у овој години.

patrijarh-irinej-osvecenje-hrama25

„Прошле године имали смо 200.000 туриста, а у овој очекујемо 250.000 туриста. За сада су се најавили гости из Сарајева, Мостара, Београда, Крагујевца, Златибора, а велико интересовање за Андрићград имамо и из Русије“, каже Шипчић и додаје да су сви смјештајни капацитети попуњени за 1. мај.

Шипчић наводи да се доласком у Андрићград посјетиоцима нуди широка лепеза понуда, а да је највећа заинтересованост, осим обиласка Андрићграда, вожња кањоном ријеке Дрине, обилазак манастира Добрун, одлазак у Мокру Гору и обилазак Вишеградске ћуприје.

„У овој години остварили смо сарадњу са туристичком организацијом из Фоче, гдје ће се туристим који дођу на рафтинг у Фочу омогућити и долазак у Андрићград“, додаје Шипчић.

Он је најавио да ће 2015. у Андрићграду бити богата културним садржајима, а посебно музичким и различитим фолклорним фестивалима, који ће почети средином године.

Срна