Милан Сташевић, београдски сликар и графичар средње генерације, добитник бројних награда и признања, редовни професор сликања и цртања на Академији уметности у Новом Саду, приредио је преко 50 самосталних изложби у земљи и иностранству, учествовао на више од 300 групних, а за себе каже да га осећај за сликарство прати још од малих ногу. Увек се трудио да оправда постојање и опстанак сликарства у коме је императив био бити оригиналан. Члан је УЛУС-а као и Графичког колектива. Живи и ради у Београду. Радови му се налазе у сталним поставкама и у фондовима бројних музеја.

Публици је познат као аутор који на својим платнима на карактеристичан начин оживљава призоре из историје уметности, од пећинског сликарства, преко ренесансе, па све до модерне. Сташевић слика једну субјективну историју уметности, градећи метафору о свеукупном континуитету уметничког стваралаштва. Оптимизам који зрачи са његових платана, истраживање ритма сваке појединачне слике, ухваћени фрагменти, фокусирање на сваки детаљ на слици, вредности су којима Сташевић несумљиво тежи. Заједно са мотивима чије се порекло може тражити у наивној уметности, могу се препознати и поједини мотиви који су преузети од пећинског сликарства, Пикаса, Мироа, Клеа. Сташевићево сликарство припада времену и позицији постмодернизма.

Биће изложено 18 слика, 3 полиптиха (сваки садржи по 12 слика) и 3 цртежа на новинама из сваког циклуса његовог умјетничког стваралаштва. Изложба Милана Сташевића у галерији Андрићевог институте је пресјек његовог стваралаштва.

Свечано отварање изложбе је 8.марта у 19 часова. Између осталих, отварању изложбе ће присуствовати породица г. Милана Сташевића, ближи срадници као и г. професор Емир Кустурица.