Свечана премијера филма „Бићемо прваци света“ биће одржана 27. марта 2015. године у 20:10h у биоскопу „Доли Бел“ у Андрићграду у присуству глумачке и ауторске екипе филма.

Од продуцената најгледаније домаће филмске и ТВ саге „Монтевидео“, фирме „Интермедиа Нетворк“, долази још једна истинита спортска прича која је посвећена кошарци.

Филм „Бићемо прваци света“ о оснивачима чувене „југословенске школе кошарке“ и првој златној медаљи на првенству у Љубљани, 1970. године, режирао је Дарко Бајић.

Централни догађај филма је финална утакмица на Свјетском првенству у Љубљани, 1970. године, између тимова Југославије и САД-а.

Филм је смештен у два различита временска периода, у садашњем и у сећањима Небојше Поповића.

Њихов животни пут почиње још од Другог свјетског рата и наставља се у комунистичкој држави у којој једино у кошарци налазе мјесто ослобођено од политике. Главни лик Небојша Поповић, сад у својим четрдесетим годинама, долази у Љубљану на финални тријумф вере коју је његовао двадесет и пет година, још од када је кошарку играо у војничким чизмама или чак без икакве обуће.

Југославија тријумфује, у екстази заједништва и патриотизма. Цијела земља је у трансу. Предсједник Тито је задовољан. Наравно, историја овој причи даје горак укус узалудности.

У главним улогама: Страхиња Блажић, Милош Биковић, Александар Радојичић, Александар Николић, Сергеј Трифуновић, Ива Бабић, Нина Јанковић…

На челу се редитељем Дарко Бајићем , вишеградској премијери ће присуствовати глумци Сергеј Трифуновић, Ивана Дудић, Страхиња Блажић.