Књижара „Или-или“ вас позива на промоцију књига Вање Булића у четвртак 05. марта у 18:00 часова. Промоција ће бити одржана у малој сали биоскопа „Доли Бел“ у Андрићграду.

РОМАН ДОСИЈЕ БОГОРОДИЦА

Из ’Симеоновог печата’ и ’Јовановог завештања’, новинар Новак Ивановић се сели у ’Досије Богородица’, трећи роман који се бави највећим хришћанским реликвијама и покушајима свјетских моћника и мафије да се домогну непроцјењивог блага смјештеног у ризницама српских манастира. У Цетињу се налазе десна рука Јована Крститеља и икона Богородица Филермоса, реликвије које су некад припадале Малтешким витезовима, па су преко династије Романових доспјеле у руке династије Карађорђевић, а након Другог свјетског рата четврт вијека су чамиле у сефу државне безбједности. То је почетак приче, која се претвара у узбудљив трилер смјештен у Цетиње и Будву.

РОМАН ДЕВЕДЕСЕТЕ

Четири романа у једној књизи!

Лепа села лепо горе је повијест саздана од слика, без морбидних описа и језичких егзибиција, најкраћим путем стиже до читаочевих емоција. Њени јунаци нису пси рата, већ занатлије, професори, пензионери, студенти, понека усијана глава, али сви људи од десет прстију које је усуд рата свео само на један – онај на обарачу. Ово је и књига о њиховим настојањима да поднесу рат као што се подноси болест од које се мало ко излијечи.

Ратна срећа је роман о Србији у време повратка са ратишта и прилагодјавања ратника на живот у миру, прича о ратним профитерима који су у рат кренули као гоље а вратили се као богаташи научени да се баве бизнисом по ратним правилима: насилно, преварама, у духу новог морала и нестанка старих норми понашања…

Задах белог је слика посрнућа једне породице у коју, ношена крилима рата, улази дрога. Књига је инспирисана истинитим догадјајима, када је дрога могла да се купи иза сваког киоска на улици, а њени главни јунаци су жестоки момци са београдског асфалта и повратници са ратишта. Лажни морал улице и лажни патриотизам употпуњују послови иза којих остају лешеви углавном младих људи, неспремних да се ухвате у коштац са изазовима једног турбулентног времена.

Црвена кибла је жестока прича о нуклеарном лобију у Србији, који покушава да свјетским моћницима за велики новац уступи простор за складиштење нуклеарног отпада. Прва књига у Србији о нуклеарној мафији са упориштем у подземљу, полицији и врху власти. Са овом причом преплиће се и једна еротска епизода, па се укрштањем двије приче долази до неочекиваног разрјешења драме у којој се краде, гине и љуби.