Ортодокс Келтс (енгл. Orthodox Celts) су основани 1992. године. Као први бенд у Источној Европи који је свирао Ирску музику у најширем смислу, инкорпорирајући Келтске Фолк Рок елементе у свој аутентични музички израз, током протеклих 20 година Ортодокс Келтс су популарисали Ирски звук устоличивши се на мјесту амбасадора Ирске и Келтске културе посебне врсте. Изванредни наступи и гарантована позитивна атмосфера су довели до тога да вијерна публика оформи праву армију фанова која их прати свуда гдје год да свирају.

Без обзира на музички жанр, некарактеристичан за окружење из кога потичу, Ортодокс Келтс су једна од највећих концертних атракција на српској рок сцени која је инспирисала и утицала на бројне млађе бендове широм региона, па и цијелог свјета. Чињеница да је њихова верзија традиционалне пијесме “Star Of The County Down” оставила иза себе и такве гиганте као што су „Van Morisson“ i „The Chieftains“ , са 6.358.241 прегледа док следећих пет верзија заједно имају тек негде око милион, говори сама за себе.

Ортодокс Келтс су у оквиру неколико турнеја и безброј концерата свирали и у Грчкој, Македонији, Италији, Босни и Херцеговини, Мађарској, Словенији, Румунији, Шведској и Швајцарској.

Дочек православне Нове године биће организован 13. јануара 2015. године на Тргу Николе Тесле у Андрићграду.

Бенд је до сада објавио пет албума:

„Orthodox Celts“ (1994)
„The Celts Strike Again“ (1997)
„Green Roses“ (1999)
„A Moment Like The Longest Day“ (2002)
„One, Two… Five“ (2007)