Екипа филма „На млијечном путу“ Емира Кустурице снимила је у селу Увјећа код Требиња завршне сцене планиране за ову годину, а наставак је планиран за април наредне године.

Завршне сцене снимљене су у понедјељак, а екипа је јуче напустила Хотел „Платани“ у којем је била смјештена.

Асистент режије филма Бобан Дедеић истакао је да је снимљено више од 70 одсто филма.

Он је рекао да је највише недорађеног материјала остало у селу Увјећа и нешто мало на Клобуку и Хутовом Блату, односно водопаду Кравица, те на Лебршнику код Гацка, локалитетима на којима је снимљен већи дио филма, али су остале завршне сцене, пишу „Независне новине“.

Дедеић је навео да ће снимање бити настављено у априлу наредне године уколико то дозволе временски услови, односно ако дани буду довољно сунчани.

Према његовим ријечима, осим Монике Белучи на прољеће ће се, када би могло бити поновно доснимавања појединих већ урађених сцена, међу српским глумцима први пут појавити и Мики Манојловић. Познати глумац очекиван је на снимањима у октобру, али је то пролонгирао за април.

Дедеић је појаснио да ће на прољеће бити снимане сцене доласка војника плаћеника Божовића /Мики Манојловић/ у родно село Клобук, гдје му је сестра, позната гимнастичарска /Слобода Мићаловић/, у кампу за избјеглице пронашла Италијанку за невјесту /Моника Белучи/.

С обзиром на то да се ова невеста заљубљује у Косту /Емир Кустурица/, који од њих набавља млеко, а која бежи са њим, кријући се и од потере и од нападача који су побили цело Костино село, те сцене сакривања у води, на водопаду Кравица, већ су добрим делом и наснимане, али остаје још добар део посла“, рекао је Дедеић.

Засад, каже, све тече по плану и снимљени дио ће се спајати са већ постојећим дијелом, раније урађеним у краткометражном филму о монаху Кости који је Кустурица снимио у Увјећој гдје, будући да његова драга /Белучи/ гине, он скрхан болом свакодневно на врх каменитог брда износи вреће са каменом, исплаче се и враћа се назад.

Иако је била планирана за овогодишњи Кански фестивал, премијера филма „На млијечном путу“ очекује се на истој филмској манифестацији наредне године.

СРНА