Објекат „Хидроелектрана на Дрини“, изграђен у Андрићграду по пројекту архитекте Бранислава Митровића, добио је трећу награду.

На интернационалном конкурсу за најбољи објекат изведен у цементу мултинационалне корпорације „Цемекс“ у Мексику, објекат „Хидроелектрана на Дрини“, изграђен у Андрићграду по пројекту архитекте Бранислава Митровића, добио је трећу награду. Ова вест је занимљива утолико што је прву награду добио чувени архитекта Дејвид Чиперфилд из Лондона, а другу највећи немачки пројектантски биро „Геркен, Марк и партнери“.

– „Чини ми се да је ово једна од најлепших награда и признања које смо добили“ – каже Митровић за „Новости“.

hidroelektrana-zgrada-2

– „Драго ми је што се наш мали архитектонски биро „Митарх“ из Београда нашао у одабраном друштву. Ово је један од лепших резултата српске архитектуре, посебно зато што је објекат рађен у скрајнутом простору са природним материјалом – дрветом и каменом – скренуо пажњу светске архитектонске јавности“.

Редитељ Емир Кустурица пронашао нам је изванредне мајсторе који камен осећају у души. Они су изванредно надоградили наше цртеже. Управо то добро садејство пројектаната и градитеља заслужно је за добар резултат.

novosti.rs