Менаџер Андрићграда Ђорђе Шипчић најавио је да би до краја децембра у граду од камена требало да буде отворен ресторан националне кухиње, а до прољећа хотел са пет звјездица.

Шипчић је рекао Срни да ће хотел имати 54 смјештајна капацитета, од чега су четири луксузна апартмана.

Завршени су скоро сви радови који се односе на спољашност хотела, а посао ће добити нових 50 радника“, истакао је Шипчић и додао да би до краја године у Андрићграду требало да буду отворени вино и ракија бар.

Она је најавио да је на Видовдан сљедеће године планирано отварање позоришта у Андрићграду, када ће на сцени премијерно бити изведена опера „На Дрини ћуприја“.

Очекујемо да ће до Видовдана 2015. године цијели пројекат Андрићграда заживјети у пуном свјетлу заједно са Факултетом лијепих умјетности, који ће бити отворен“, истакао је Шипчић.

Он је навео да је Андрићград у току ове године посјетио велики број туриста из свих крајева Републике Српске и Србије, али и Европе и свијета и додао да је до сада највише било туриста из Русије и Словеније.

Ове године Андрићград је посјетило скоро 200.000 туриста што је много више у односу на прошлу“, истакао је Шипчић, изразивши наду да ће тај тренд бити настављен и у зимском периоду.

СРНА – Татјана Парађина