У Андрићграду је завршен научни скуп под називом „Економија и криза – треба ли нам нови одговор“ на коме је представљено шездесетак реферата угледних професора из Србије, Хрватске, Црне Горе, Републике Српске и Федерације БиХ.

Научни скуп одржан је у организацији Универзитета у Источном Сарајеву и под покровитељством предсједник Републике Српске Милорада Додика, а генерални медијски покровитељ је Радио-телевизија Републике Српске.

Професор са Универзитета у Источном Сарајеву Спасоје Тушевљак каже да су закључци са овог скупа – објављивање Зборника радова и округли сто који ће бити одржан на Универзитету и на којем ће стручна јавност детаљније бити упозната о истраживачким потенцијалима.

Полазна препорука је да се без реафирмације материјалних и људских ресурса не може направити одржив концепт изласка из кризе. Ми смо из више разлога – идеолошких, доктринарних, методолошких конфузија, дошли у ситуацију да су материјални и људски ресурси запостављени и маргинализовани на рачун разних пропагандних слогана који говоре о томе да ће доћи странци и ријешити проблеме“, истакао је Тушевљак који је и предсједник Научног одбора.

Он је подсјетио да се овакви скупови одржавају у мају поводом Дана Универзитета у Источном Сарајеву, али да ове године то није учињено због поплава.

Извор СРНА