У биоскопу „Доллy Белл“ у Андрићграду промовисан је документарни филм „Спокој краја“, аутора Милана Никодијевића из Врњачке Бање, који говори о усташком злочину над 6.000 српских цивила у априлу 1942. године у Старом Броду код Вишеграда.

О стравичним злочинима над српском нејачи које су починиле усташе Францетићеве црне легије, а у којој су предњачили муслимани из овог дринског краја, бесједио је декан Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ у Фочи Дарко Ђого.

У наставку је промовисана нова књига „Стари Брод – заборављени злочин“, Издавачке куће „Дабар“ Митрополије дабробосанске и издавачке секције Српског соколског друштва „Соко“ из Добруна.

Осим вишеградског сликара Хаџи Бранка Никитовића о књизи је говорио уредник у „Дабру“ и „Соколу“, вишеградски новинар и публициста Славко Хелета, те приређивач ове књиге Александар Савић.

У Спомен-комплексу у Старом Броду данас ће бити освјештана Спомен-капела, својеврсне споменице за 6.000 звјерски уморених српских цивила из источне Босне.

Извор: СРНА