У Андрићграду је данас отворено Балканско веслачко првенство на Дрини низводно од Вишеграда, које је окупило око 350 учесника, међу којима су такмичари из БиХ, Србије, Бугарске, Македоније, Румуније, Албаније, Грчке, Турске и Кипра.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је том приликом да је поносан јер је Српска успјела да организује једно овакво такмичење.

„Прије нешто више од три године, када смо почели да градимо Андрићград, овдје није било ништа. Сада имамо изграђен Андрићград, уз који се рађају идеје као што је ова, до које је дошло само прије неколико мјесеци“, рекао је Додик новинарима.

Предсједник Српске је напоменуо да се у припреми првенства морало урадити доста, попут уређења стаза и изградње објеката неопходних за такмичење.

„Веома сам поносан на то што смо овдје организовали то такмичење. То говори о способностима Републике Српске“, истакао је Додик.

Генерални секретар Веслачког савеза Српске и предсједник Веслачког савеза БиХ Небојша Марковић рекао је да је Вишеград одржавањем Балканског првенства у веслању постављен на мапу Свјетске веслачке федерације.

„Потрудили смо се да организација такмичења буде добро урађена, у шта ће се јавност сутра и увјерити. Очекујемо добре резултате спортиста и добру перспективу овог нашег интернационалног центра за будући долазак репрезентација из региона, али и шире“, рекао је Марковић.

Он је изразио очекивање да ће овај центар постати још већи и значајнији.

„Очекујемо да овдје организујемо и значајнија такмичења, као што су европска првенства и купови, па ако будемо имали среће – и већа такмичења од тога“, истакао је Марковић.

Извор: СРНА