Предсједник Веслачког савеза БиХ Небојша Марковић потврдио је да су у завршној фази припреме за Балканско јуниорско првенство у веслању, које ће од 5. до 7. септембра бити одржано на ријеци Дрини низводно од Андрићграда и Вишеграда.

„У току су завршни радови на техничком дотјеривању стазе дуге 2.000 метара, на којој ће се око 350 такмичара надметати у свим веслачким дисциплинама. Чинимо додатне напоре да такмичење протекне на највишем организационом нивоу“, рекао је Марковић, који је и генерални секретар Веслачког савеза Републике Српске.

Он је потврдио да је најављен долазак веслача из Србије, Бугарске, Македоније, Румуније, Турске, Грчке, Кипра и БиХ, и да ће већина бити смјештена у Вишеграду.

Марковић је за сриједу, 3. септембра, у 12.00 часова најавио конференцију за новинаре у Андрићграду, на којој ће бити познати сви детаљи овог првенства.

„Оно што је извјесно, Вишеград ће у суботу, 6. септембра, бити домаћин конгреса Балканске веслачке федерације, који ће бити одржан у Андрићевом институту“, нагласио је Марковић.

Балканско јуниорско првенство у веслању биће одржано на новоизграђеној стази Сасе коју је радила механизација Андрићграда.

Извор: СРНА