Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић отворила је вечерас Шести међународни дјечји фестивал фолклора „Лицидерско срце“, а претходно је присуствовала свечаном дефилеу учесника овог Међународног дјечијег фестивала фолклора.

Предсједница Цвијановић је истакла да је ово веома важан фестивал, који има више димензија, а прије свега одражава добру сарадњу и добре односе Републике Српске и Србије.

Увијек кажем да су дјеца оно што је најважније. Дјеца су најбољи чувари традиције и то је нешто што ће бити саставни дио цијеле ове манифестације. Они су овдје вечерас спој умјетности, културе, доброте, љепоте, шаренила и свега оног што значи добро у животу, зато што су дјеца најбољи људи“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Цвијановић разговарала је са члановима ансамбала из 10 земаља, учесника фестивала, којима је пожељела да се угодно осјећају када буду показивали оно што умију, да остану какви јесу, а то значи чувари традиције и у служби промоције, свега оног што представља добре вриједности нашег друштва и друштва уопште.

Она је истакла да је ово добра прилика да се његује пријатељство, размјењују искуства, да једни другима покажу шта знају, да се зближе и разумију колико смо сви заједно важни на овој планети.

Мислим да је догађај, прво важан због тога што има димензију прекограничне сарадње, с друге стране то је порука да смо ми заједно, отворени Република Српска и Србија, да примимо госте и да заједно са њима уживамо у оваквом догађају“, истакла је предсједница Цвијановић.

Додала је да је посебно значајно што се фестивал одржава у Андрићграду, гдје су концентрисане многе културне активности, тако да и ово можемо посматрати као једну такву активност.

Веома важну улогу у организацији фестивала и његовом одржавању у Републици Српској имало је представништво Републике Српске у Србији.