Jedan od najiščekivanijih fimova godine, koji je već izazvao talas zabrana u pojedinim dijelovima svijeta, biblijski ep “Noje” Darona Aronovskog  večeras je premijerno prikazan u Multipleksu “Dolly Bell” u Andrićgradu.

Inspirisan biblijskom pričom o hrabrosti, požrtvovanju i nadi, reditelj Daren Aronovski (“Izvor života”, “Crni labud”, ”Rvač”) na veliko platno prenosi svoju adaptaciju viječne priče o Noju.

Dobitnik Oskara, Rasel Krou igra ulogu čovjeka izabranog za nevjerovatnu misiju spasavanja od apokaliptične poplave koja će uništiti svijet. Nikada ranije priča o Noju nije ispričana na velikom platnu sa takvom živošću, pozivajući publiku da iskusi ove nevjerovatne događaje kroz oči i emocije Noja i njegove porodice, dok prolaze kroz strah i vjeru, uništenje i trijumf, poteškoće i nade.

Publika može da očekuje sve prepoznatljive trenutke, barku, životinje, decu razvrata, prvu dugu, golubicu…, ali su oni predstavljeni u novom i neočekivanom svijetlu, što je i bila zamisao reditelja filma Darena Aronovskog koji je odlučio da priču o Noju ispriča tehnologijom 21. vijeka, poštujući snažnu priču biblijskog teksta.

Inače, ova filmska verzija drevne priče koju dijele tri najveće svjetske religije – hrišćanstvo, judaizam i islam, izazvala je brojne kontraverze još prije premijere, tako da je u nekim arapskim zemljama, film zabranjen. Gledaoci koji su imali prilike da vide film prije njegove premijere isticali su da je u pitanju politički i ekološki pamphlet.

Film “Noje” će publici u Andrićgradu biti predstavljen u periodu od 28. marta do 03. aprila sa početkom u 20:00 časova u velikoj sali Multipleksa “Dolly Bell”.