Izvor: B92

Animirani film „Lego“ tokom prvog vikenda prikazivanja u SAD zaradio je 69.1 milion dolara piše Holivud Reporter, a prenosi Gardijan.

Ovaj film je ostvario najveću zaradu na početku 2014. godine čime se nastavlja uspjeh prošlogodišnjeg „februarskog“ filma „Frozen“ koji je zaradio 67.3 miliona dolara i ostvarenja „Despicable Me 2″ sa 83.5 miliona dolara čime se potvrđuje da su animirani filmovi veliko tržište. Međutim, istraživanja kažu da nisu samo djeca i njihovi roditelji ti koji su posejtili bioskope u SAD, već je veliki dio publike filma „Lego“ odrastao.

Reditelji ove avanturističke komedije su Fil Lord i Kristofer Miler, a glasove su Lego junacima pozajmili poznati glumci Kris Prat, Elizabet Banks, Ccarli Dej, Vil Arnet, Morgan Frimen i drugi.

Priča govori o zlikovcu gosp’ Diši koji dovodi cijli lego svijet u opasnost pošto hoće da ga zauzme, i o običnom „čovjeku“ Emetu, graditelju iz Lego grada koji će morati da spasi taj svijet.

Glavnog  junaka odiseja vodi sa odlučnom Opasnicom kroz Lego svemir u kojem se udružuje sa ljudima iz svih Lego svjetova – astronautom Benijem, super herojem Betmenom, dobrim čarobnjakom Vitruvijusom i drugima.

Animirani film „Lego“ u našem bioskopu premijerno igra 14. februara u terminu od 18:00 časova.