U subotu, 16.11.2013. godine, u multiplexu “Dolly Bell“, održaće se svečana premijera domaćeg filma “Krugovi“, reditelja Srdana Golubovića sa početkom u 20:00 časova. Specijalni gosti premijere u Andrićgradu biće reditelj Srdan Golubović sa glavnim akterima ovog filma. Karte u pretprodaji možete kupiti svakoga dana u multiplexu “Dolly Bell“ od 17:00 časova.

Film Krugovi kreće u svoju veliku BiH turneju, u okviru koje će ga u sljedećih sedam dana imati priliku pogledati publika u Banjaluci,  Sarajevu, Zenici, Bihaću, Prijedoru, Gračanici, Travniku i Višegradu. Film je svoju BiH premijeru doživio na 19. Sarajevo Film Festivalu, te ovom prilikom osvojio i specijalnu nagradu publike u okviru Open Air selekcije.

Film Krugovi baziran je na istinitom događaju, te je inspirisan herojskim činom Srđana Aleksića, mladića iz Trebinja kojeg su 1993. godine ubili njegovi saborci, pripadnici Vojske Republike Srpske, jer je branio prijatelja Bošnjaka.

“Priča o Srđanu Aleksiću je univerzalna, to je priča o herojskom činu koji ujedinjuje sve zemlje bivše Jugoslavije… njegova humanost pokazuje kako biti čovek i kako biti dobar čovek itekako ima smisla“, kaže Srdan Golubović. Film je ovo, pojašnjava Golubović, koji tjera na razmišljanje, očekujući od ljudi povratnu reakciju i aktivno učešće u gledanju.
“Shvatio sam šta je to smisao bavljenja ovim poslom. Umetnost i film ne mogu menjati društvo u celini, ali mogu menjati pojedince i time oplemeniti celokupno društvo.“

Film je svoju premijeru imao prošle godine na Sundance film festivalu i od tada ima bogat festivalski život; učestvovao je na preko 50 festivala, osvojivši čak 18 međunarodnih nagrada. Ipak, reditelj Golubović ističe kako mu je najvažnije to što se on bavi temom koja nas se sviju tiče.

Uloge u filmu ostvarili su neki od najznačajnijih regionalnih glumaca današnjice među kojima su: Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Nikola Rakočević, Aleksandar Berček, Hristina Popović, Boris Isaković, Vuk Kostić.