RODOLjUBIVA POEZIJA PUNA NOSTALGIJE

U četvrtak, 24. oktobra, u knjižari „Ili-ili“, kompleksa „Andrićgrad“ u Višegradu, održaće se promocija pete zbirke pjesama višegradske pjesnikinje Dragice Grbić, „Golubovi srca“, objavljene u izdanju Društva bibliotekara Republike Srpske.
O knjizi će govoriti jedan od recenzenata, Mr. Danka Mitrović, predsjednica višegradske „Prosvjete“ i Stojka Mijatović, predsjednica Društva bibliotekara Republike Srpske.
Pored autora, u programu učestvuju i članovi dramske i muzičke sekcije Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada.
U najnovijoj zbirci Dragica Grbić objavljuje rodoljubivu poeziju, punu nostalgije za srpskim usudom – gubljenja vjekovnih zavičaja.
-Za pet ciklusa zbirke „Golubovi srca“ može se reći da je pet prstenova bola, koji su uvezani kao olimpijski krugovi. Bol za žrtvama Jasenovca, bol za onima koji su u izbjegličkoj koloni bombardovani na Petrovačkoj cesti polovinom posljednje decenije prošlog vijeka, bol za nasilno otetim Kosovom i Metohijom, bol za ugroženim ćiriličnim slovom, bol za izgubljenim ognjištem, bol za rano i zagonetno nestalim Brankom Miljkovićem, piše o zbirci recenzent Živko Vujić.
U svojoj recenziji Mr. Danka Mitrović za Grbićku kaže da je zaljubljenik u život, djecu i dobre ljude.
-Svoje pjesničke impresije autorka je, prema tematici i emocijama kojima su oslikane, ali koje i same izazivaju, svrstala u pet ciklusa, studiozno i sa stilom građernim, kostatuje Danka Mitgrović u svojoj recenziji, dodajući da Dragica Grbić svojom novom zbirkom poezije, kao novim ciklusom života, nastavlja sa emotivnim razotkrivanjem svoje pjesničke, ali i ljudske strane ličnosti.

Slavko Heleta