Pribojski bend Helm, nastupiće u petak 01.11.2013. u pivnici kod Švejka u Andrićgradu.
Bend “Helm” (staroslovenska reč za Balkan), osnovan je 2011-te godine u Priboju u sastavu:
Goran Takić Tolla – gitara i vokal
Stefan Nikolić Šteks – bas gitara i prateći vokal
Mladen Bijelić Japanac – bubnjevi.

HELM

Spoj dugogodišnjeg iskustva (koji donosi žanrovsku različitost i zrelost svirke) i mladih talenata (koji unose energiju i lucidnost) uz vrhunski profesionalizam u pristupu i neposrednost na koncertima,  bili su najbolja preporuka za Helm koji je svirao u velikom broju gradova i klubova u Srbiji, kao i u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Veliki fond uvježbanih pjesama, bez žanrovskih klišea, omogućio je bendu uspješan nastup kako na velikim festivalima, motociklističkim smotrama, koncertima na otvorenom, tako i na klupskim i session svirkama.

Uz neprestane nastupe i širok dijapazon repertoara, bend radi i na autorskim pjesmama, pažljivo odabirajući i pripremajući materijal za autorski album kroz svoj originalni muzički izraz i viđenje svijeta, ideja, života…

Angažovani i beskompromisni tekstovi, spojeni sa brutalno energičnom svirkom, ulaze u uši već na prvo slušanje, nikoga ne ostavljajući ravnodušnim, direktno pozivaju na barikade čak i kad su uvijeni u formu ljubavne tematike. Odavno se ovakav bend nije pojavio na balkanskom nebu i potvrđuje da – rock and roll is not dead –  šta više, da se vraća na pijedestal koji mu oduvijek pripada.