Za vijreme Balkanskog veslačkog prvenstva održanog prvog vikenda u septembru u Beogradu, Bosna i Hercegovina je prvi put u istoriji imala svog predstavnika. Pod zastavom BiH nastupio je  Đerić Mirko iz Veslačkog kluba „Jedrina“  iz Višegrada i u juniorskoj trci skifova zauzeo 5. Mesto.

Na redovnom kongresu Balkanske veslačke asocijacije Višegrad je izabran za mjesto sledećeg okupljanja balkanskih veslača i veslačica. Organizacija je dodjeljenja Veslačkom savezu Republike Srpske koji je podršku za kandidaturu dobio od Ministarstva civilnih poslova u Sarajevu i Ministarstva porodice, omladine i sporta u Banjaluci. Organizaciju ovog prvenstva dobio je Veslački Savez Republike Srpske čiji je predsjednik proslavljeni srpski reditelj, gospodin Emir Kusturica. Otvaranje manifestacije, dodjela zahvalnica, diploma, medalja i nagrada kao i zatvaranje manifestacije velikim koncertom, održaće se u Andrićgradu.

Mirko Đerić i Nebojša Marković

Veoma smo ponosni što su naši prijatelji iz balkanskih veslačkih federacija prepoznali prirodne kapacitete i resurse višegradskog jezera i jednoglasno usvojili našu kandidaturu za domaćina Balkanskog veslačkog prvenstva 2014. godine. Pred nama je veliki posao organizacije značajnog sportskog događaja sa tradicijom, ali smo veoma srećni što ćemo na ovaj način predstaviti Višegrad kao buduću destinaciju sportskog turizma, gdje će veslači i drugi sportisti moći da se kvalitetno pripremaju za nastupajuće sezone i unaprijediti veslanje u našoj državi iz koje će, nadamo se, poteći novi veslački šampioni. – izjavio je generalni sekretar Veslačkog saveza BiH, Nebojša Marković