Knjižara „Ili-Ili“, u kompleksu Andrićgrada, u subotu 31. avgusta ugostila je mladog, nadarenog, perspektivnog i uveliko afirmisanog i nagrađivanog pisca, Danijela Ćorovića, učenika sedmog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Bajine Bašte.
Podsjećajući da je Danijel svoju prvu knjigu „Poštareve priče“ objavio kao učenik četvrtog osnovne Sonja Ćorović, profesor književnosti i književni kritičar, inače majka mladog književnog stvaraoca, je naglasila da je njegov dar za pripovjedanjem zapažen kada je imao deset godina.
Za knjigu priča „Crveno svetlo“, Danijel je crpio svakodnevne inspiracije iz života koji ga okružuje, ponajviše iz školskih klupa, predstavljajući ih u imaginarnom svijetu.
Već sada, kao 13-togodišnjak, može se pohvaliti značajnim nagradama: „Dositejevo pero“ u prošloj i „Gašino pero“ u ovoj godini, te nagradom „Gordana Brajović“, tri godine zaredom.
-U mojim knjigama protagonisti su životinje, a likovi su inspirisani dešavanjima iz života i školskih klupa. Pišem od najranijeg djetinjstva, a škola i drugovi su mi inspiracija za književno stvaralaštvo, kaže ovaj mladi pisac, pojašnjavajući da svoje priče smješta u svijet životinja, oživljavajući tako slike zamišljenog života u „Zecilendu“, gdje se sve lakše rješava.
Danijel Ćorović trenutno priprema novu knjigu naučne fantastike u kojoj opisuje zamišljenog diktatora na nekoj drugoj planeti, koja će biti svojevrsna paradigma aktuelne politike u savremenom svijetu.
Odličan je đak, u slobodno vrijeme bavi se dizajnom i, kako naglašava, svoju budućnost vezuje za književnost.
Po prvi put svoje knjige predstavio je u Republici Srpskoj, izražavajući zadovoljstvo što je to bilo u Višegradu, u kompleksu Andrićgrada.

Slavko Heleta