3196_70521069612_1810581_n

Ne propustite muzički spektakl najboljeg cover benda na Balkanu koji će se 10. avgusta održati pod otvorenim nebom na Trgu Petra Petraovića Njegoša u Andrićgradu. Perpetuum Mobile bend priprema fenomenalnu svirku za sve ljubitelje VOCAL HOUSE, ACID JAZZ I FUNKY zvuka. Party startuje u 22h i trajaće dok se boje ne rastope.

Evo nekoliko podataka o bendu, a ovdje možete posjetiti i njihovu zvaničnu stranicu: http://www.perpetuummobileband.com/

Perpetuum Mobile bend postoji od 1998. godine. U novom sastavu deluje od 2003. sa pevačicom Mikom, a 2005 se pridružuje i pevač Zoran Šandorov, koji 2011 napušta bend. Krajem 2008, na mesto pevačice dolazi Danka Adamov koja je i do danas stalni član benda. 04. Novembra 2011. je tragično preminuo gitarista benda Goran Nimčević. Na njegovo mesto je došao Vladimir Rusić. Novembra 2011. stalni član benda postaje i Marija Erović.

Grupa se profilisala i razvijala kroz mnogobrojne nastupe po poznatim klubovima i prostorima, kao i na raznim festivalima u Vojvodini i Beogradu, od kojih su najznačajniji Exit Festival, Beogradski Beer Festival i Beogradski Sport Fest. Bend je takodje nastupao i po raznim manifestacijama u inostranstvu: Budimpešta, Berlin, Ljubljana, Zagreb, Sarajevo…

Okolnosti u okruženju u vreme nastanka benda su invazija kiča, nepostojanje prostora i medija koji podržavaju izvođenje autorske muzike benda Perepetuum Mobile. Filozofija postojanja i rada benda je u početku (s obzirom na okolnosti) bila izvođenje tuđih kompozicija i muzičkih pravaca. Presecanjem ukusa svih članova benda na zajedničkoj talasnoj dužini, vremenom se te kompozicije i pravci kristališu u fusiju nekoliko stilova: VOCAL HOUSE, ACID JAZZ, FUNKY, JAZZ ROCK…

U nadi da će se stvari promeniti od 2004. godine, bend počinje da stvara sopstvenu muziku zasnovanu na istim filozofskim i muzičkim principima, neopterećen striktnog pridržavanja jednog stila. Na taj način smatramo da smo stvorili neki svoj „sound“ prepoznatljiv najviše u odličnoj svirci , unikatnim bojama vokala, tekstovima koji kao alat za postizanje jakih emotivnih slika najviše koristi asocijacije, metafore i simboliku. Smatramo da se bogatstvo osećaja koji inspirišu, ne moze iskreno iskazati tako da pesme liče jedna na drugu, s toga je naš album prvenac prilično bogat različitostima.

CILJ BENDA JE DA IZDAVANJEM ALBUMA, ŽIVIM SVIRKAMA (koje su naše najjače oružje), sa ljudima sličnog ukusa i razmišljanja, podeli pozitivnu energiju.

Prvi spot kojim se predstavlja je pesma Can’t Stop, snimljen u predivnom ambijentu subotičke Gradske kuće.

Drugi spot je spot za pesmu Obey Me, koja je dostigla veliki uspeh pojavljivanjem na mnogim lokalnim televizijama, kao i na MTV Adria.

Stalni članovi Perpetuum Mobile benda su:
Danka Adamov – Vokal
Marija Erović – Vokal
Vladimir Rusić – Gitara
Dragan Malinović – Klavijature
Stanko Patarčić- Bubnjevi
Danijel Davčik – Bas gitara

Članovi koji su dužim periodom obeležili postojanje Perpetuum Mobile Benda:
Goran Nimčević – Gitara
Zoran Šandorov – Vokal
Mirjana Mika Kostić – Vokal
Gordana Vidaković – Vokal