TEKEGRAF.RS; PRESS RS

monika (2)

Italijanska glumica Monika Beluči doputovala je juče u Trebinje, gdje će snimati novi film Emira Kusturice pod radnim nazivom „Na mliječnom putu“. Na konferenciji za štampu ova svjetska ljepotica izgovorila je novinarima nekoliko rečenica na srpskom jeziku, koje će govoriti u filmu našeg poznatog reditelja.

- Srpski je veoma težak jezik. Biće veoma teško, ali ću uspjeti – rekla je Monika.

Glumica Narodnog pozorišta RS Miljka Brđanin Babić pomagaće italijanskoj koleginici da što bolje savlada dikciju srpskog jezika kako bi lakše odigrala glavnu žensku ulogu u filmu Emira Kusturice „Ljubav i rat“.

Beluči je je takođe istakla da bi radila sa Emirom Kusturicom i bez scenarija, prenela je TV Republike Srpske.

- Zaista sam uzbuđena što sam tu, zadovoljstvo mi je da budem u vašoj zemlji, da radim sa Emirom. Veoma sam motivisana, za mene sve ovo donosi snažne emocije, film je zaista jak, nasilan, vrlo intenzivan rekla bih. Radim svoj posao sa strašću, a kada radim sa nekim sa kim želim, to mi je najvažnija stvar – rekla je italijanska glumica.

 

 

Emir Kusturica, koji igra i glavnu mušku ulogu u filmu, naveo je da nije imao dileme u vezi s izborom glavne ženske uloge.

- Zašto Monika? Mislim da u svijetu nema žene koja bi tu ulogu bolje odigrala, a i pošto je ljubavna priča u pitanju, da pitate mene ili bilo kog muškarca na svijetu u koju ženu biste se zaljubili na prvi pogled, to je Monika – rekao je reditelj.

Snimanje filma „Ljubav i rat“ nastavljeno je još juče na Klobuku, gdje su ponovljene neke scene snimljene ranije. Kako saznajemo iz organizacije filma, rad na snimanju je počeo, a Monika je jedino za to zainteresovana.

- Ona dolazi da radi i samo je to interesuje. Gospođa Beluči i dalje nema nikakvih posebnih zahtjeva kada su u pitanju hrana i piće, a ni kada se radi o smještaju. Dobro joj je sve, što odgovara i ostatku filmske ekipe, tražili su samo da ima šminkernicu i garderobu – rekli su nam u organizaciji filma.

Da podsjetimo, film „Na mliječnom putu“ je tematski podjeljen u tri dijela – priču o zmiji, o ljubavi i priču o monaštvu.

Emir Kusturica je ranije rekao da će film govoriti o svevremenskoj temi – temi dobrote, odnosno da, ako ne bude dobrote, jednog dana neće imati šta da okreće Zemljinu osu.

Glavnu žensku ulogu igra Monika Beluči, a značajnu ulogu imaće i srpska glumica Sloboda Mićalović.

 

Kako nam je ranije rekla Dunja Kusturica, kćerka našeg slavnog režisera i koscenarista filma „Ljubav i rat“, Monika u Trebinju ostaje do polovine septembra, a onda ponovo dolazi na jesen u RS da završi snimanje. Za nekoliko dana trebalo bi da u Trebinje za njom stigne i Vinsent Kasel, suprug popularne glumice, sa njihove dvije kćerke. Tokom boravka u Trebinju još uvijek nije planirano da Monika ide u bilo kakve zvanične posjete jer će imati previše posla i očekuju je veoma naporni dani.