VAN GOGH

Andrićeva ljetnja pozornica, koja se održava pod vedrim nebom, ove godine je dobila svoj potpuniji oblik na polju kulturno-zabavnog sadržaja i privukla više posjetilaca nego što je očekivano. Tako smo ove godine u okviru svog programa ugostili pozorišne predstave “Velikog teatra“ iz Jagodine, “Dis“ teatra iz Banja Luke, Kulturnog centra iz Zrenjanina, beogradsku rock grupu “Van Gogh“, studijsko veče studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koncert “The No Smoking Orchestra“ i mnoge druge.

Sljedeće dešavanje kulturno-zabavnog karaktera je gostovanje kabarea Gorana Sultanovića zakazano za četvrtak 25. juli u 21:00 časova na Trgu Nikole Tesle, zatim festival folklora “Licidersko Srce“ koji će se u Andrićgradu održati 21. avgusta tekuće godine u međugraničnoj saradnji Republike Srpske i Republike Srbije koji se u Andrićgradu održava po drugi put i koji će preći u tradiciju, zatim seminar obrazovno-zabavnog karaktera “Fabrika znanja“ za osnovce, srednjoškolce i studente u organizaciji ComTrade RS, Vlade Republike Srpske i Andrićgrada koji je zakazan za 11. septembar u trajanju od 3 dana, gdje će posljednjeg dana seminara biti organizovan veliki koncert, čijeg izvođača za sada čuvamo kao iznenađenje. Tu su i pozorišne predstave za djecu koje se održavaju svake nedelje na Trgu Nikole Tesle sa početkom u 19:00 časova.

Pored sadržaja na otvorenom imamo i Multiplex sa 3 bioskopske sale, opremljene najsavremenijom audio i video opremom, u kome svakodnevno prikazujemo 4 filmske projekcije najnovijih svjetskih i domaćih filmskih ostvarenja i tako sadržaj u Andrićgradu podižemo na jedan zaista zavidan nivo.

U našoj pivnici “Kod Švejka“, koja nudi 15 vrsta domaćih i stranih piva, svakog vikenda organizujemo žurke R’n'R i Disco muzike, a dva puta mjesečno organizujemo i večeri starogradske muzike u saradnji sa tamburaškim orkestrima iz regiona.

Ukoliko ne znate kako provesti zabavan vikend i upotpuniti svoje slobodno vrijeme raznolikim sadržajima, posjetite Andrićgrad i uživajte u prelijepom ambijentu grada od kamena u kome se osjećate kao na primorju.

 

Dobro nam došli!