7282_468290703245564_1162208499_n
Više od 1.600 studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) danas će posjetiti Andrićgrad, gdje će, uoči Vidovdana i obilježavanja druge godišnjice početka izgradnje kamenog grada na Drini, prisustvovati Univerzitetskoj večeri i koncertu kultne beogradske rok – grupe „Van Gogh“.

Kako nam je rečeno u Studentskom parlamentu UIS-a, danas će put Andrićgrada krenuti 32 autobusa iz devet centara koje objedinjuje naš Univerzitet. Dolazak studenata iz Trebinja, Foče, Pala, Lukavice, Vlasenice, Zvornika, Doboja, Bijeljine i Brčkog očekuje se u poslijepodnevnim časovima. Prema planu posjete studenti će prvo obići Ćupriju na Drini u Višegradu, a odmah nakog toga uputiće se prema Andrićgradu, gdje će posjetiti novoizgrađeni Andrićev institut i crkvu Svetog velikomučenika kneza Lazara i svih svetih srpskih mučenika.

Predsjednik Studentskog parlamenta UIS-a Aleksandar Glavaš izjavio je da je ideja Parlamenta, koji je i organizator studijske posjete, da se studentski duh donese i u mjesta koja nisu univerzitetski centri.

„Do sada smo više puta organizovali razne manifestacije, ali uglavnom u univerzitetskim centrima kao što su Lukavica, Pale, Doboj ili Bijeljina. Ovo je prva posjeta studenata UIS-a jednom gradu koji tek treba da postane univerzitetski. Drago nam je što smo u prilici da prvi donesemo akademski duh i eksploziju energije studenata u Višegrad i Andrićgrad“, istakao je Glavaš i dodao da studenti UIS-a znaju da prepoznaju prave vrijednosti jer su za samo pet dana popunjena sva mjesta za posjetu Andrićgradu!