Plakat Pozorista (1)222

Andrićgrad poziva sve dječake i djevojčice uzrasta do 10 godina na zajedničko druženje i pozorišnu predstavu za djecu pod nazivom “Igrajmo se pozorišta“ u izvedbi Velikog Teatra Jagodina.

Lokacija: Trg Nikole Tesle, Andrićgrad
Datum: Subota, 08.06.2013.
Vrijeme: 19:00
Ulaz slobodan.

Autor teksta i reditelj
Bojan Milobradović

-  Riječ o predstavi  -

          Dječija pozorišna predstava “Igrajmo se pozorišta“ namjenjena je djeci nižih razreda osnovne škole kao i predškolskom uzrastu. Dijete u ranom djetinjstvu pokazuje interesovanje za dramatizaciju i igre sa ulogama. Ono često igra uloge ličnosti iz svoje okoline, kao i životinja, oblači dijelove odjeće roditelja i imitira neke njihove radnje i način ponašanja. Ove igre uloga vrlo jasno pokazuju zajedničko dejstvo nagona za igrom i imitacijom, kada dijete ponavlja one radnje i oblike ponašanja koje je vidjelo u svojoj okolini. Ako se od djece traži da budu maštovita, ona će se koristiti postojećim repertoarom ponašanja imitiranjem. Na osnovu tih mogućnosti vezanih za stvaralačke potencijale djeteta razmotrićemo pristup razradi kompleksa igara, koje smo nazvali “Igrajmo se pozorišta“.

Riječ je o predstavi koja obiluje metaforama i mnoštvom komičnih scena. Radnja je bajkovito smještena, skupa sa glavnim junacima, u jednom pomalo iščašenom, dizajniranom ambijentu dječijeg pozorišta. Ovo je neobična priča o pozorištu u kom su se sreli likovi iz mnogo poznatih bajki. Uz dosta dobrih i veselih muzičkih songova, pored zabavnog karaktera ova predstava ima i edukativni karakter. Glumci koji u predstavi igraju glumce i još po neki lik usputno, vaspitavaju buduću pozorišnu publiku, uče djecu lijepom ponašanju i ponašanju u pozorišnom ambijentu za vrijeme trajanja predstave.  još mnogo je razloga da dođete i odgledate ovu  dopadljivu  predstavu koja ne liči na “one druge“.

Dobrodošli!