Vasilija i Emir

KRAJNJI CILJ OLIMPIJADA U BRAZILU

Poznati filmski režiser Emir Kusturica, u ime „Andrićgrada“ d.o.o. iz Višegrada, potpisao je sponzorski ugovor sa mladim i perspektivnim džudistom Vasilijem Šipčićem, članom Džudo kluba „Višegrad“, reprezentativcem Republike Srpske i BiH.
„Andrićgrad“ se ovim ugovorom obavezao da će sponzorisati troškove Šipčićevog učešća na raznim zvaničnim takmičenjima tokom ove i naredne godine, a vrijednost sponzorskog ugovora je 8.000 KM po takmičarskoj sezoni.
Vasilije Šipčić je izrazio zadovoljstvo ovim sponzorskim ugovorom, zahvalivši se profesoru Kusturici i „Andrićgradu“ što su prepoznali njegove vrijednosti i omogućili mu redovnije učešće na važnim takmičenjima.

-Prvo veće takmičenje na kome ću kao reprezentativac BiH moći učestvovati je Balkanski šampionat, na kome sam već jednom osvojio bronzanu medalju. Tu su i druga velika međunarodna takmičenja, a moj krajnji cilj je Olimpijada u Brazilu. Nadam se da će mi ova sponzorska sredstva omogućiti da ostvarim san svih sportista, kratko je prokomentarisao Šipčić.

„Andrićgrad“ je ranije ove godine sa mladim višegradskim karatistom Nikolom Polugom potpisao sličan sponzorski ugovor o plaćanju putnih troškova za njegovo učešće, sredinom maja, na Svjetskom karate prvenstvu u Auistraliji, u sastavu reprezentacije Republike Srpske.

Slavko Heleta