19. januara u 16 časova, u pratnji filmskog režisera Emira Kusturice, poznata  diva svjetske kinematografije, Monika Beluči, posjetila je kompleks Andrićgrada koji se gradi na ušću Rzava u Drinu u Višegradu.
Pored brojnih obožavalaca i zaposlenih u Andrićgradu, poznatu glumicu su dočekale i brojne novinarske ekipe koje ovih dana prate 6. međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf, koji se održava u Drvengradu u Mokroj Gori.
Posjeta Andrićgradu, uz nezabilježenu pratnju brojnih televizijskih, radijskih i novinskih ekipa, ali i foto amatera i obožavalaca Monike Beluči, trajala je dvadesetak minuta.
Emir Kusturica je za to kratko vrijeme poznatoj gklumici uspio objasniti šta je sve do sada urađeno u Andrićgradu i u koju svrhu nakon čega su obišli zgradu bioskopa a zatim se vozilima uputili u Mokru Goru, gje je Belučijeva specijalni gost naredna tri dana festivala.
Novinari su ovaj put ostali uskraćeni za izjave, ali su ipak uspjeli zabilježiti riječi Monike Beluči kako je sve predivno i da će obavezno doći naredne godine u Andrićgrad, kada je planiran završetak gradnje kompleksa.