Ansambli dječijeg folklora iz, Grčke, Poljske, Turske, Mađarske, Kanade, Španije, Bjelorusije, Srbije i Republike Srpske učesnici Četvrtog međunarodnog festivala „Licidersko srce“ stići će sutra u Višegrad.

Oni će u Višegrad stići iz Mokre Gore uskotračnom prugum u popularnom “Ćiru”.

Tokom puta voz će se zaustavi kod manastira Dobrun gdje će učesnici nakon kraćeg obilaska manastira nastaviti put Višegrada. Po dolasku u Višegrad, primiće ih načelnik opštine Tomislav Popović.

Nakon obilaska višegradske ćuprije, delegacija Festivala posjetiće štićenice Zavoda za zaštitu ženske djece i omladine na Okolištima, gdje će se upoznati sa aktivnostima štićenika doma, kao i uslovima u kojima žive i rade, saopštili su iz Turističke organizacije Višegrad.

Učesnici će potom defilovati glavnom višegradskom ulicom do Andrićgrada, gdje će biti održan cjelovečernji koncert.

„Za vrijeme koncerta prodavaće se liciderska srca, a svi prikupljeni prihod biće uručeni Zavodu za zaštitu ženske djece i omladine na dan Krsne slave opštine – na Malu Gospojinu, 21. septembra“, rečeno je u saopštenju Turističke organizacije Višegrad.

Višegrad će predstavljati KUD “Bikavac”, dok će KUD “Alat-Svislajon” iz Trebinja biti drugi predstavnik Republike Srpske na ovogodišnjem festivalu.

Festival “Licidersko srce” počeo je juče u Užicu, a pored Višegrada, Nove Varoši, Bajine Bašte, posjetiće planine Zlatibor i Zlatar, kao i Drvengrad u Mokroj Gori.

Autor: Miroslav Šimšić