Režiser Emir Kusturica rekao je da će na Gradskom stadionu u Višegradu biti posijana najkvalitetnija trava kao na stadionu „San Siro“ u Milanu.

„Zanimljivo je da se trava za podlogu gaji u okolini Banjaluke, pa je onda kupuju Italijani i drugi Evropljani“, rekao je novinarima Kusturica nakon što je posjetio višegradski Gradski stadion, čija rekonstrukcija je u toku.

Kusturica je potvrdio da je investitor svih radova na rekonstrukciji stadiona Andićgrad i da se realizacije projekta ne bi bilo bez pomoći predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade Srpske.

On kaže da će trava biti posijana do ponedjeljka i dodaje da će biti izgrađen i bunar iz koga će trava na stadionu biti zalivana.

Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović najavio je da će rekonstruisani stadion biti otvoren u septembru revijalnom fudbalskom utakmicom ekipa veterana beogradskog „Partizana“ i tima Republike Srpske.

On kaže da je ovaj projekat dokaz da Andrićgrad nije zatvoren prostor, već da Kusturica želi da pomogne razvoj Višegrada i okoline.

„Svi ovi projekti stvaraju ljepšu sliku o gradu, a donose i nova radna mjesta i veći priliv turista“, naveo je Popović.

(Srna)