Glumac Aleksandar Berček izjavio je danas da je očaran onim što je vidio u Andrićgradu.

Berček je tri dana boravio u Andrićgradu a danas je prisustvovao svečanosti obilježavanja godinu dana od početka radova na njegovoj izgradnji.

Doajen srpskog glumišta i glumac u filmovima režisera Emira Kusturice očaran je onim što je vidio u Andrićgradu.

„Ovo je veličansteno a tek će to da bude kad zaživi sa ljudima, posebno mladim, studentima, zatim umjetnicima i građanima“, dodao je Berček.

Na pitanje novinara vidi li sebe u budućnosti u Andrićgradu Berček je lakonski odgovorio: „Ako mi Kusturica ponudi da budem upravnik pozorišta odmah ću prihvatiti“.

Glumac Vojin Ćetković rekao je da je jako ponosan što je bio danas u Anddrićgradu i da je srećan da Kusturica ima ovakvu ideju i viziju koju je i realizovao i ostvario.

„To mogu samo veliki ljudi“, zaključio je Ćetković.

Na svečanosti je proslavljeni režiser Emir Kusturica uručio ključeve Andrićgrada predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, ministru inostranih poslova Srbije Vuku Jeremiću i pjesniku Matiji Bećkoviću.

Na svečanosti u Andrićgradu prisustvovali su i izaslanik predsjednika Srbije Tomislava Nikolića – Oliver Antić i novoizabrani mandatar za sastav Vlade Srbije Ivica Dačić, vladika zahumsko-hercegovački Grigorije i muftija beogradski i predsjednik Islamske zajednice Srbije Muhamed Jusufspahić, kao i veliki broj kulturnih i javnih radnika iz Republike Srpske i Srbije.

Izvor: SRNA