Педагошки музеј у Београду се кроз различит низ активности бави неговањем културе сећања на српско школство, а део свог богатог програма представиће у Андрићграду 1. децембра 2016. године. У Биоскопу „Доли Бел“ у 18 часова биће отворена изложба „Селекција аквизије“ аутора Маје Николове, Филипа Трајковића, Јелене Гаровић и Нине Атлагић. За ликовно обликовање изложбе заслужан је дизајнер Иван Станић.

На отварању изложбе говориће Немања Антовић, бивши директор Педагошког музеја, Божидар Зејак, директор Педагошког музеја, и Милош Милошевић, режисер.

На 12 паноа приказан је развој васпитања и образовања у Србији и међу Србима који су живели ван њених граница. Одабране фотографије приказују ученике и учитеље основних и средњих школа, насловне стране уџбеника, слике првих учила, ђачких књижица, сведочанстава или уверења о постављењу и другу архивску грађу. Уз отварање изложбе биће приказан документарни филм о Педагошком музеју на тему развоја српског школства.

За публику у Андрићграду ово је јединствена прилика да се на непосредан начин упозна са радом Педагошког музеја, установе која се својим радом залаже за одбрану српског духовног и националног бића и представља јединствено сведочанство школског живота на овим просторима.

Iskra.co