У Биоскопу „Доли Бел“ биће одржани Дани уругвајског филма у оквиру пратећег програма Првог сајма књига у Андрићграду на ком је држава Уругвај почасни гост. Поред уругвајских књига и фотографија које свједоче o љепоти ове земље, посјетиоци ће имати прилику да уживају и у седмој умјетности захваљујући којој ће моћи боље да упознају Уругвај.

Филмови имају превод на енглеском језику.

Улаз је бесплатан.

 

07.07.2016. у 18 часова

„Лош дан за пецање“

Филм редитеља Алвара Брехнера, „Лош дан за пецање“ (110′) из 2009. године говори о Џејкобу ван Опену, бившем најјачем човјеку на свијету и његовом менаџеру Орсинију, који путују по малим градовима Јужне Америке и организују рвачке борбе. Стигавши у Санта Марију сусрећу се са необично великим ентузијазмом грађана, али и са главним изазовом за њихову егзистенцију и пријатељство.

 

08.07.2016. у 17 часова

„Кашњење“

„Кашњење“ (84′), филм који је режирао Родриго Пла из 2012. године, говори о средњовјечној самохраној мајци троје дјеце која води бригу о свом осамдесетогодишњем оцу. Њихов однос долази до тачке пуцања.

 

08.07.2016. у 18:45 часова

„Гарделов отац“

„Гарделов отац“ (78′) је остварење Рикарда Казаса из 2013. године у којем редитељ открива контроверзе славног музичара око његове националности и везе између пјевача и пуковника Карлоса Ескајоле. Ова прича која је скривана деценијама баца свијетло на историјски идентитет Уругваја.